\require{AMSmath} Goniometrische formules Ik heb een vraag over een bewijs van goniometrische formules, dit is de opgave:Bewijs volgende identiteit:(tan x + tan y)/(tan x - tany) = sin(x+y)/sin(x-y)Ik ben rechts begonnen door de formule sin(a+b) toe te passen, maar ik geraakte vast... joana 3de graad ASO - zondag 15 mei 2016 Antwoord Begin links! Grote truuk!$\eqalign{ & \frac{{\tan x + \tan y}}{{\tan x - \tan y}} = \cr & \frac{{\frac{{\sin x}}{{\cos x}} + \frac{{\sin y}}{{\cos y}}}}{{\frac{{\sin x}}{{\cos x}} - \frac{{\sin y}}{{\cos y}}}} = \cr & \frac{{\frac{{\sin x}}{{\cos x}} + \frac{{\sin y}}{{\cos y}}}}{{\frac{{\sin x}}{{\cos x}} - \frac{{\sin y}}{{\cos y}}}} \cdot \frac{{\cos x\cos y}}{{\cos x\cos y}} = \cr & \frac{{\sin x\cos y + \sin y\cos x}}{{\sin x\cos y - \sin y\cos x}} = \cr & \frac{{\sin (x + y)}}{{\sin (x - y)}} \cr} $Helpt dat? WvR zondag 15 mei 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb een vraag over een bewijs van goniometrische formules, dit is de opgave:Bewijs volgende identiteit:(tan x + tan y)/(tan x - tany) = sin(x+y)/sin(x-y)Ik ben rechts begonnen door de formule sin(a+b) toe te passen, maar ik geraakte vast... joana 3de graad ASO - zondag 15 mei 2016
joana 3de graad ASO - zondag 15 mei 2016
Begin links! Grote truuk!$\eqalign{ & \frac{{\tan x + \tan y}}{{\tan x - \tan y}} = \cr & \frac{{\frac{{\sin x}}{{\cos x}} + \frac{{\sin y}}{{\cos y}}}}{{\frac{{\sin x}}{{\cos x}} - \frac{{\sin y}}{{\cos y}}}} = \cr & \frac{{\frac{{\sin x}}{{\cos x}} + \frac{{\sin y}}{{\cos y}}}}{{\frac{{\sin x}}{{\cos x}} - \frac{{\sin y}}{{\cos y}}}} \cdot \frac{{\cos x\cos y}}{{\cos x\cos y}} = \cr & \frac{{\sin x\cos y + \sin y\cos x}}{{\sin x\cos y - \sin y\cos x}} = \cr & \frac{{\sin (x + y)}}{{\sin (x - y)}} \cr} $Helpt dat? WvR zondag 15 mei 2016
WvR zondag 15 mei 2016
©2001-2024 WisFaq