Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

X-regulier, y-regulier

Hallo
Ik krijg volgende vraag niet opgelost:
Geef een voorbeeld van een gesloten, begrensde deelverzameling in R2 die y-regulier is maar NIET x-regulier is (en een voorbeeld van een ... deelverzameling die x-regulier is maar NIET y-regulier).
Ik heb al enkele deelverzamelingen uitgeprobeerd, maar die zijn telkens zowel x-regulier als y-regulier.
Kan iemand me helpen?
Alvast bedankt!

Julie
Student universiteit - dinsdag 10 mei 2016

Antwoord

Heb je deze al bekeken:
$$
\{(x,y): -1\le x\le1,\quad -1\le y\le x^2\}
$$

kphart
woensdag 11 mei 2016

©2001-2024 WisFaq