Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Toegepaste differentialen

Van twee positieve getallen is het product gelijk aan 1 en de som minimaal. Welke zijn die getallen?

Ik weet dat ik de verbanden moet beschrijven en daarna de eerste afgeleide bepalen naar een van de twee getallen en die op nul moet stellen. De verbanden, die ik vind zijn axb=1 en a+b minimaal. Eventueel nog b=1/a en a=1/b Nu houdt het bij mij op. Wie helpt?

M. Pri
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 6 maart 2003

Antwoord

Hoi,
a·b=1
b=1/a
a+b is minimaal
dus a+1/a minimaal
afleiden => a=1 en b=1

Koen
donderdag 6 maart 2003

©2001-2024 WisFaq