Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Het bepalen van een Fourierreeks

Gegeven is de functie:

Bepaal de Fourierreeks van f.
Ik kom hier niet uit, vanwege de variabelen T en t. Hoe kan ik dit handig aanpakken?

Stefan
Student universiteit - donderdag 6 maart 2003

Antwoord

Ik zou die T niet als een variabele beschouwen hier, enige waarde die problemen geeft is T=0. Stel a= 4/T, transformeer de intervallen naar -2/a,0 en 0,2/a en je hebt een oneven functie op een beperkt interval 4/a, die ook nog eens periodiek is met datzelfde interval.
Dat zal toch moeten lukken. Ik kwam uit op:

a0= 4T/p

an= 16/n2pTcosnT/2


Nog een 'maar' is dat de functie in t=0 niet bepaald is, maar aangezien linker-en rechterlimiet bestaan (allebei 1), zou ik daar niet te zwaar aan tillen...

Emma
maandag 10 maart 2003

©2001-2024 WisFaq