Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadraten

Hallo, wat is een kwadraat nou precies heb je nog leuke methodes ervoor enzo ? please mail me die werkstuk wiskunde

s
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 5 maart 2003

Antwoord

Op Wat zijn kwadraten? kan je lezen wat kwadraten zijn. Weet je wat gek is?
122=144
212=441
Dat is ook toevallig....
Zou dat nou altijd zo zijn?
132=169
312=961
Nou ja... dat kan toch niet waar zijn!?

Kwadraten kom je ook tegen bij de stelling van Pythagoras en natuurlijk bij vierkanten.... en op nog veel meer plaatsen. Hier onder staat nog zo iets:
        12=...
112=...
1112=...
11112=...
111112=...
1111112=...
11111112=...
111111112=...
1111111112=...
Succes!

WvR
woensdag 5 maart 2003

©2001-2024 WisFaq