Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Idempotente matrices

Ik heb ook nog een vraag over idempotente matrices. Ik moet bewijzen Als A x B = A én B x A = B, dan zijn A en B idempotent. Ook dit bewijs kan ik niet vinden. (sorry) Kan iemand het mij geven?

dank bij voorbaat
Peter

Peter
3de graad ASO - woensdag 5 maart 2003

Antwoord

B = B x A = B x (A x B) (hier gebruik je dat A= A x B, want dat is gegeven) = (B x A) x B (associativiteit van de matrixvermenigvuldiging) = B x B (want B x A = B volgens het gegeven) = B2.
We begonnen met B, we eindigen met B2, en daarmee staat de idempotentie van B vast.
Volmaakt analoog voor A.

MBL
woensdag 5 maart 2003

©2001-2024 WisFaq