Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tangens van een hoek berekenen in een willekeurige driehoek

Wat is de formule om m.b.v. een tangens de hoek van een niet-rechthoekige 3-hoek te berekenen?
Zoals je ook hebt: C2= A2+B2-2AB cos(hoek AB)

help
Student universiteit - woensdag 5 maart 2003

Antwoord

Ik denk niet dat er een specifieke formule is om rechtstreeks de tangens te berekenen. We weten wel dat de tga=sina/cosa. Uit jou formule kunnen we de cosinus van de hoek halen en de sinus van de hoek kunnen we halen uit de volgende fromule:
sina/A=sinb/B. Met A de overstaande zijde van aen B de overstaande zijde van b.

gv
donderdag 6 maart 2003

Re: Tangens van een hoek berekenen in een willekeurige driehoek

©2001-2024 WisFaq