Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Expontentiële vergelijking

Hallo,
Hoe los ik
(22x-7).(2x-8)=0 op?

..en hoe begin ik aan:
integraal van (e(tot de Bgtan x)) / (1+ x2)
bedankt

joke
3de graad ASO - dinsdag 4 maart 2003

Antwoord

Uit (22x - 7)(2x - 8) = 0 volgt direct dat 22x - 7 = 0 óf 2x - 8 = 0.
Dit levert dan op: 22x = 7 of 2x = 8.
Het eerste geeft 2x = 2log7 en het tweede heeft geen uitleg nodig.

Bij de functie f(x) = earctan(x)/(x2 + 1) moet je in de gaten hebben dat de noemer (x2 + 1) juist de afgeleide is van de arctan(x).
Daarom pak je dit met de methode van substitutie aan.
Noem u = arctan(x), dus du = 1/x2 + 1dx waardoor de gegeven integraal overgaat in een veel eenvoudiger, namelijk ò eudu.
Dit kun je verder zelf en alleen in het u-antwoord u vervangen door 1/(x2 + 1)

MBL
dinsdag 4 maart 2003

©2001-2024 WisFaq