\require{AMSmath} Afgeleide bepalen Hoe bepaal je de eerste afgeleide vanf(x)= [ax - 1 ]/x3 grimbe 3de graad ASO - dinsdag 4 maart 2003 Antwoord Hoi, f(x)= k(x)/g(x) k(x)=ax-1 => k'(x)=ax·ln(a) g(x)=x3 => g'(x)=3x2 f'(x) = [k'(x)·g(x)-g'(x)·k(x)]/g(x)2 f'(x) = [ax·ln(a)·x3-(ax-1)·3·x2]/x6 f'(x)= [ax(x·ln(a)-3)+3]/x4 Koen dinsdag 4 maart 2003 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bepaal je de eerste afgeleide vanf(x)= [ax - 1 ]/x3 grimbe 3de graad ASO - dinsdag 4 maart 2003
grimbe 3de graad ASO - dinsdag 4 maart 2003
Hoi, f(x)= k(x)/g(x) k(x)=ax-1 => k'(x)=ax·ln(a) g(x)=x3 => g'(x)=3x2 f'(x) = [k'(x)·g(x)-g'(x)·k(x)]/g(x)2 f'(x) = [ax·ln(a)·x3-(ax-1)·3·x2]/x6 f'(x)= [ax(x·ln(a)-3)+3]/x4 Koen dinsdag 4 maart 2003
Koen dinsdag 4 maart 2003
©2001-2025 WisFaq