Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadraatafsplitsen

Wat wordt bedoeld met kwadraatafsplitsen en hoe kun je dit gebruiken?

Joland
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 4 maart 2003

Antwoord

Beste Jolanda,

De methode van kwadraatafsplitsen kun je gebruiken om tweedegraads vergelijkingen op te lossen. Je herschrijft de vergelijking dan zo, dat deze als een kwadraat (merkwaardig produkt) is te schrijven.

Voorbeeld:

x2+6x+4=0
x2+6x+9=5
(x+3)2=5

Nu links en rechts wortel trekken enz....
succes

Zie vraag 2762

pl
dinsdag 4 maart 2003

©2001-2024 WisFaq