Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijpunten berekenen

Ik heb 2 lineaire formules die een hellingsgetal hebben en dus schuin gaan. Maar ik moet de snijpunten berekenen, ik weet alleen niet hoe.

Bastia
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 3 maart 2003

Antwoord

Je hebt die twee formules, en om te weten wanneer de bijbehorende lijnen elkaar snijden, moet je uitzoeken voor welke x die formules dezelfde uitkomst geven.
Doe dit door het maken van een vergelijking:
de ene formule = de andere formule
en los deze vergelijking op.
Voor het oplossen van de vergelijking kan de volgende applet je goed helpen:
http://www.fi.uu.nl/toepassingen/02017/toepassing.xml?style=wisweb&language=nl

wh
maandag 3 maart 2003

©2001-2024 WisFaq