Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Oppervlakte tussen curves

Hallo, ik heb een toets morgen en snap deze vraag niet?

Vind het geometrisch gebied dat zich bevind tussen de volgende curves y = -x en y=x³ tussen x= -1 en x=1 (by considering verstical strips of width 00 x connecting the curves, be careful about signs these curves cross).

RSJb
Student universiteit - maandag 3 maart 2003

Antwoord

Ik denk dat het gewoon de bedoeling is om de oppervlaktes te berekenen tussen de lijn y=-x, de twee verticale lijnen en de grafiek van y=x3.
Wanneer je symmerie gebruikt kun je 2 maal de betreffende oppervlakte rechts van de y as nemen.
Die oppervlakte moet je m.i. makkelijk kunnen uitrekenen.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
maandag 3 maart 2003

©2001-2024 WisFaq