Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Een formule omschrijven met het binomium van Newton

Ik wil de formule a·(t+o)p omschrijven mbv het binomium van Newton. Nu heb ik de oplossing wel, maar ik weet niet hoe ze er aan komen.
De oplossing: a·tp + p·o·a·tp-1 + .......etc. etc.
Ik weet hoe het binomium werkt, maar hoe komen ze aan de 'p' die als eerste genoemd staat in de 2e term??

Jeroen
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 1 maart 2003

Antwoord

Op de formulekaart kan je de algemene formule vinden voor het binomium van Newton:

q8005img1.gif

q8005img2.gif

In jouw geval is a=t, b=o en n=p. Er staat ook nog een a voor. Dus we gaan kijken naar a·(t+o)p:

q8005img3.gif

Kijk maar eens naar de verschillende stappen. Een soort tekstverwerken voor gevorderden. Daarna nog vragen, dan horen we het wel...

Zie Formulekaart

WvR
zaterdag 1 maart 2003

©2001-2024 WisFaq