Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Heeft pi een eenheid?

Ik stelde een vraag ik weet niet of ie aangekomen is!!
dit is em :

bij deze formule :
2 R2+2 Rh weten we het volgende :
Hoogte (h) is 3.18 dm
Straal is 0.1 dm

Moet nu ook in decimeters???

G.
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 27 februari 2003

Antwoord

De vraag was wel aangekomen, maar ik dacht dat je iets anders bedoelde... maar dat terzijde...

Nee, $\pi$ hoeft niet in dm. $\pi$ is gewoon een getal zonder eenheid. Kijk maar eens goed naar de formule. Bij de eerste term staat R2, dus als je R in dm neemt komt er iets uit in dm2. Bij de tweede term staat R·h, als je R en h in dm neemt komt er iets uit in dm2. En dat moet ook, want het ging immers om de oppervlakte! Zoals je ziet heeft $\pi$ geen eenheid en blijven het allemaal mooi dm2.

WvR
donderdag 27 februari 2003

©2001-2025 WisFaq