Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectorruimten

Kun jullie me op weg helpen aub, kweet niet hoe te beginnen
Ik heb twee vragen:
- Bepaal een basis en de dimensie van
J={(x,y,z): x,y,z van R en 2x/5=3y/7=5z/9}
- Bepaal een basis en de dimensie van
E={(1,-1,2),(2,2,4)}
Dank bij voorbaat

Jean
3de graad ASO - donderdag 27 februari 2003

Antwoord

Een antwoord op je eerste vraag.
Noem x = l
dan geldt:
y = 14/15l
z = 18/25l
ofwel: (x, y, z) = l(1, 14/15, 18/25), waarmee de dimensie dus gelijk is aan 1, en je meteen ook je basisvector hebt.
groet, Anneke

Anneke
woensdag 26 maart 2003

©2001-2024 WisFaq