Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Goniometrische getallen van verwante hoeken

hallo hallo!!
Ik heb jullie hulp nodig aub...

De volgende vragen krijg ik niet opgelost.
1. Bepaal alle goniometrische getallen van alfa (0°alfa360°)
- sin alfa= 0.968 458
- cos alfa= 5 / 4

2. Bepaal alfa als je weet dat:
- sin2alfa+ 4sin alfa+3=0
- 10cos2-4cosalfa-5=0

Willen jullie mij aub op weg helpen??
Heel erg bedankt!!!

A.

A.
2de graad ASO - woensdag 26 februari 2003

Antwoord

Hoi,

Voor de eerste vraag zou ik gewoon de omgekeerde bewerking invoeren in je rekenmachine...
Als dit niet mag kan je het getal als een breuk schrijven bv zodat je 2 zijdes kent van een rechthoekige driehoek. Op die manier kan je ook de derde zijde berekenen en de hoeken.
Twee oplossingen zijn vaak mogelijk.

De 2e reeks oefeningen moet je als een vierkantsvgl oplossen:
bv de eerste oef:
Stel sina gelijk aan x
dan is x2 + 4x + 3 = 0
D = 4
x1,2=(-4±2)/2
x1= -1
x2= -3 => kan niet!!!
Dus: -1 = sina
a= -90° (- /2)
Zo los je ook de andere oef op.

Koen
woensdag 26 februari 2003

©2001-2024 WisFaq