Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Radialen en graden

hallo,

Ôp school zijn we nu bezig met het omzetten van radialen nar graden en omgekeerd. Maar ik begrijp niet hoe men aan die bewerking komt:

1rad = 57,2958° (57,29577...)
= (57 + 2958/10000)°
= (57 + 1064,9/3600)°
= (57 + 17/60 + 44.9/3600)°
= 57° 17' 44",9

Kunt u me dit even uitleggen aub, hoe men hier dan aan minuten en seconden komt?

Botje
2de graad ASO - maandag 24 februari 2003

Antwoord

Dit is wat duidelijker:
0,2958°= 0,2958·60 min = 17,748 min = 17 min en 0,748·60 sec.........

Met vriendelijke groet

JaDeX

Zie vraag 5215

jadex
maandag 24 februari 2003

©2001-2024 WisFaq