Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tweedegraads vergelijking

Hoe los ik X-1,96X=89 op?

Peter
Leerling mbo - zondag 23 februari 2003

Antwoord

Hoi,

Ik zou het volgende doen:
X-1,96x=89
-1,96x=89-x
(-1,96x)2=(89-x)2
3,8416x=7921 - 178x + x2
x2 - 181,8416x + 7921
D = ...
x1 72,3 => "valse" oplossing
x2 109,5 => juiste oplossing

Koen
zondag 23 februari 2003

©2001-2024 WisFaq