Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Volledig origineel bepalen

Terugkomend op de vorige vraag het volgende: ik ben sinds gisteravond bezig de vergelijking 2x2-3x=2 op te lossen en ik pieker me suf. Volgens de grafiek die ik heb getekend moet er uitkomen: x=-1/2 en x=2. Dit zijn mijn berekenigen:
2x2-3x=2 - 2x(x-3/2)=2 2x=2 en x=2+3/2. Dit klopt niet. Waar ga ik fout?

joop
Leerling mbo - zondag 23 februari 2003

Antwoord

Hallo,

Begin altijd met de vergelijking op nul te herleiden dus:
2x2-3x-2=0
Deze vergelijking kun je oplossen met de ABC formule. Ik neem aan dat je deze kent. Zo niet, kijk dan in onze database onder "ABC formule".

Het ontbinden in faktoren wat jij hebt geprobeerd is hier niet de gemakkelijkste manier.

Mocht je toch nog vragen hebben, stel ze gerust.

pl
zondag 23 februari 2003

©2001-2024 WisFaq