Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Combinaties normale en binomiale verdeling

Ik heb 2 vragen:

1. Een appelmoesfabrikant laat potten vullen door machine, met 340 gr op de pot. SD =12, de fabrikant stelt de machine af op $>$ 340 gr
a. op welk gewicht zodat hoogstens 2% te weinig bevatten
heb invnor(0,98) gedaan en vind tenslotte voor 364,6 gr Is dit correct?
b. Er zijn nu 3 modellen A: SD =10, aantal potten in duizend 300 en prijs 120Euro; B: SD=8,aantal potten 250 en prijs100; C: SD=6, aantal potten =320 en prijs 140Euro
De kostprijs is 0,40 Euro per 100 gram. De machine moet opnieuw afgesteld wworden dat hoogstens 2% van de klanten te weinig appelmoes krijgt. Welke moet hij bestellen?

Hier weet ik niet hoe ik moet beginnen en wat het resultaat is?

2) de olympische limiet om mee te mogen doen is 6,6m. een atlete weet dat haar sprongen normaal verdeeld zijn met gemiddelde 6,4m en SD 0,13cm. Om mee te kunnen moet binnen een periode van een half jaar minstens vijf keer aan de limiet voldaan worden. In dat halve jaar zijn er 4 wedstrijden met elk 5 sprongen.

Ik doe NormCdf(6,6;1099;6,4,0,13)=0,062 Vervolgens 1- BinoCdf(20,0,062,4)= 0,006 Maar dit is niet juist?

Vannes
3de graad ASO - maandag 9 mei 2016

Antwoord

Opgave 4 en opgave 5 van:De uitwerkingen van opgave 4 en opgave 5 staan opHandig:-)

WvR
maandag 9 mei 2016

©2001-2024 WisFaq