\require{AMSmath} Procentuele afname Het aantal zebra's in het Krugerpark nam in de periode 2004-2010 met 14 000 af tot 8000.Bereken de procentuele afname. saja Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 mei 2016 Antwoord Bij ons wiskundeboek gebruiken we meestal deze formule:procentuele toename = $\eqalign{\frac{{\text{nieuw} - \text{oud}}}{{\text{oud}}} \times 100\%}$Invullen geeft:procentuele afname = $\eqalign{\frac{{8.000 - 14.000}}{{14.000}} \times 100\% \approx - 42,9\%}$De toename is negatief. Het is dus een afname. Het aantal zebra's nam af met ongeveer 42,9%. WvR woensdag 4 mei 2016 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Het aantal zebra's in het Krugerpark nam in de periode 2004-2010 met 14 000 af tot 8000.Bereken de procentuele afname. saja Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 mei 2016
saja Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 mei 2016
Bij ons wiskundeboek gebruiken we meestal deze formule:procentuele toename = $\eqalign{\frac{{\text{nieuw} - \text{oud}}}{{\text{oud}}} \times 100\%}$Invullen geeft:procentuele afname = $\eqalign{\frac{{8.000 - 14.000}}{{14.000}} \times 100\% \approx - 42,9\%}$De toename is negatief. Het is dus een afname. Het aantal zebra's nam af met ongeveer 42,9%. WvR woensdag 4 mei 2016
WvR woensdag 4 mei 2016
©2001-2025 WisFaq