\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 78276 Re: Goniometrische vergelijkingen Ja, dat bedoelde ik inderdaad, dankjewel, ik wist niet zeker of dit klopte. Nu weet ik wel wat t is, maar nu moet ik x nog te weten zien te komen.Ik weet dat t = sinx + cosx. Hoe doe ik dit dan? Want ik kan cosx wel naar de andere kant verplaatsen, maar dan blijf ik met 2 onbekenden zitten... Sarah 3de graad ASO - maandag 2 mei 2016 Antwoord Ik begrijp nu dat je deze vergelijking wilt oplossen?$\eqalign{\sin(x)·\cos(x)=\frac{\sqrt{2}}{4}}$Je hebt dan niet veel aan die t-formule. Maar hier heb je wel iets aan:$\sin(2\alpha)=2\sin(\alpha)\cos(\alpha)$Je krijgt dan:$\eqalign{\sin(x)\cdot\cos(x)=\frac{\sqrt{2}}{4}}$$\eqalign{2\cdot\sin(x)\cdot\cos(x)=\frac{\sqrt{2}}{2}}$$\eqalign{\sin(2x)=\frac{\sqrt{2}}{2}}$Enz.De rest volgt dan bijna vanzelf...Zou dat de bedoeling zijn? En lukt dat dan verder? Anders maar weer melden! WvR maandag 2 mei 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja, dat bedoelde ik inderdaad, dankjewel, ik wist niet zeker of dit klopte. Nu weet ik wel wat t is, maar nu moet ik x nog te weten zien te komen.Ik weet dat t = sinx + cosx. Hoe doe ik dit dan? Want ik kan cosx wel naar de andere kant verplaatsen, maar dan blijf ik met 2 onbekenden zitten... Sarah 3de graad ASO - maandag 2 mei 2016
Sarah 3de graad ASO - maandag 2 mei 2016
Ik begrijp nu dat je deze vergelijking wilt oplossen?$\eqalign{\sin(x)·\cos(x)=\frac{\sqrt{2}}{4}}$Je hebt dan niet veel aan die t-formule. Maar hier heb je wel iets aan:$\sin(2\alpha)=2\sin(\alpha)\cos(\alpha)$Je krijgt dan:$\eqalign{\sin(x)\cdot\cos(x)=\frac{\sqrt{2}}{4}}$$\eqalign{2\cdot\sin(x)\cdot\cos(x)=\frac{\sqrt{2}}{2}}$$\eqalign{\sin(2x)=\frac{\sqrt{2}}{2}}$Enz.De rest volgt dan bijna vanzelf...Zou dat de bedoeling zijn? En lukt dat dan verder? Anders maar weer melden! WvR maandag 2 mei 2016
WvR maandag 2 mei 2016
©2001-2024 WisFaq