\require{AMSmath} Vijf kaarten kiezen uit een kaartspel Ik heb hier een raadsel dat ik niet snap. Hoe begin ik hieraan?Op hoeveel manieren is het mogelijk 5 kaarten uit een spel van 52 te kiezen (zonder dat je de gekozen kaarten teruglegt) zodat:a) precies 2 van de 5 kaarten azen zijn?b) ten minste 2 van de 5 kaarten azen zijn?Bedankt voor de moeite! liesl 3de graad ASO - zaterdag 30 april 2016 Antwoord Lijkt me een typisch voorbeeld van 3. Combinaties.Bij vraag a)2 azen kiezen uit 4 en 3 niet-azen uit 48 geeft:$\left( {\begin{array}{*{20}{c}}4\\2\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}{c}}{48}\\3\end{array}} \right)$Idem als bij a. maar nu met 2 azen, 3 azen en 4 azen en dan alles optellen. Lukt dat? WvR zaterdag 30 april 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik heb hier een raadsel dat ik niet snap. Hoe begin ik hieraan?Op hoeveel manieren is het mogelijk 5 kaarten uit een spel van 52 te kiezen (zonder dat je de gekozen kaarten teruglegt) zodat:a) precies 2 van de 5 kaarten azen zijn?b) ten minste 2 van de 5 kaarten azen zijn?Bedankt voor de moeite! liesl 3de graad ASO - zaterdag 30 april 2016
liesl 3de graad ASO - zaterdag 30 april 2016
Lijkt me een typisch voorbeeld van 3. Combinaties.Bij vraag a)2 azen kiezen uit 4 en 3 niet-azen uit 48 geeft:$\left( {\begin{array}{*{20}{c}}4\\2\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}{c}}{48}\\3\end{array}} \right)$Idem als bij a. maar nu met 2 azen, 3 azen en 4 azen en dan alles optellen. Lukt dat? WvR zaterdag 30 april 2016
WvR zaterdag 30 april 2016
©2001-2024 WisFaq