\require{AMSmath} Bewijs Ik vind dit bewijs maar niet!Kan iemand mij alstublieft helpen.(n + 1)!/(n-1)!-n!/(n-2)!=2nIk weet echt niet hoe ik hier aan begin...Alvast bedanktmvg liesl liesl 3de graad ASO - zaterdag 30 april 2016 Antwoord Je moet hierbij bedenken dat $\eqalign{\frac{{(n + 1)!}}{{(n - 1)!}}}$ zit uit laat schrijven als:$\eqalign{\frac{{(n + 1)!}}{{(n - 1)!}} = \frac{{1 \cdot 2 \cdot 3 \cdot ... \cdot \left( {n - 1} \right) \cdot n \cdot \left( {n + 1} \right)}}{{1 \cdot 2 \cdot 3 \cdot ... \cdot \left( {n - 1} \right)}} = n(n + 1)}$Dat kan je ook doen met $\eqalign{\frac{{n!}}{{(n - 2)!}}}$ en dan ben je er al bijna.Lukt dat?Lees je een keer de spelregels? WvR zaterdag 30 april 2016 Re: Bewijs ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik vind dit bewijs maar niet!Kan iemand mij alstublieft helpen.(n + 1)!/(n-1)!-n!/(n-2)!=2nIk weet echt niet hoe ik hier aan begin...Alvast bedanktmvg liesl liesl 3de graad ASO - zaterdag 30 april 2016
liesl 3de graad ASO - zaterdag 30 april 2016
Je moet hierbij bedenken dat $\eqalign{\frac{{(n + 1)!}}{{(n - 1)!}}}$ zit uit laat schrijven als:$\eqalign{\frac{{(n + 1)!}}{{(n - 1)!}} = \frac{{1 \cdot 2 \cdot 3 \cdot ... \cdot \left( {n - 1} \right) \cdot n \cdot \left( {n + 1} \right)}}{{1 \cdot 2 \cdot 3 \cdot ... \cdot \left( {n - 1} \right)}} = n(n + 1)}$Dat kan je ook doen met $\eqalign{\frac{{n!}}{{(n - 2)!}}}$ en dan ben je er al bijna.Lukt dat?Lees je een keer de spelregels? WvR zaterdag 30 april 2016
WvR zaterdag 30 april 2016
©2001-2024 WisFaq