Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeken berekenen met sinus

Gegeven is: driehoek ABCD, hoek A=50$^o$, hoek C=125$^o$, AB=10, AD=6 en CD=7. Bereken hoek CBD.
  • Welke van de 3 hoeken moet ik berekenen als er staat CBD?

Roy To
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 24 april 2016

Antwoord

Je kunt met 3 letters een hoek aangeven. De hoek van C naar B naar D. Dat wil zeggen dat het gaat om de hoek bij B gaat met de benen CB en BD. De middelste letter is dus de hoek,

Maar driehoek ABCD is wel een beetje vreemd...

WvR
zondag 24 april 2016

©2001-2024 WisFaq