Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Enkelvoudige interest

De vraag luidt als volgt: na hoeveel dagen zal €1500 aangroeien tot €1575 tegen 6,5 enkelvoudige interest per jaar? Ik heb al de formule ingevuld : n= I/k.i=75/1500.0,065= 0,7692307 Ik weet nu niet hoe je dit antwoord naar dagen krijgt.

Nelle
Overige TSO-BSO - donderdag 21 april 2016

Antwoord

Als de looptijd 0,7692... jaar is en een jaar bestaat uit 360 dagen dan zijn dat 0,7692...×360 dagen.

Zie Enkelvoudige interest

WvR
donderdag 21 april 2016

©2001-2024 WisFaq