Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78194 

Re: Bewijzen

Hartelijk bedankt voor uw antwoord op de eerste vraag! Als we het ene lid door iets delen, moet dat toch ook gebeuren in het andere lid hé?

Bij de tweede oefening heb ik inderdaad een foutje gemaakt. het moet cos2a zijn... Mijn excuses

Vriendelijke groeten!

Sam
3de graad ASO - woensdag 20 april 2016

Antwoord

Beste Sam,

Wat je eerste vraag betreft: ik denk dat je in de war bent met in een vergelijking hetzelfde aan beide leden doen, terwijl ik hier een breuk in teller en noemer met een zelfde uitdrukking vermenigvuldig (of erdoor deel); dat verandert de breuk niet.

Voor de tweede opgave; ken je de verdubbelingsformule van de tangens?
$$\tan 2a = \frac{2\tan a}{1-\tan^2 a} = \tan a\frac{2}{1-\tan^2 a}$$Ik werk verder met de breuk en vermenigvuldig teller en noemer met $\cos^2 a$:$$\frac{2\cos^2 a}{\cos^2 a-\sin^2 a} = \frac{2\cos^2 a}{\cos 2a}$$En dan ben je er bijna; lukt het zo?

Tom

td
donderdag 21 april 2016

©2001-2025 WisFaq