Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoeken tussen kruisende rechten

Ik ben al een tijdje op zoek naar het antwoord op de volgende vraag uit ons wiskundeboek.


Je moet de hoeken tussen de kruisende rechten a en b berekenen. Hierbij krijg je een tekening met de twee rechten en 4 punten ABPQ met daarbij de informatie:
afstand AB = 3
afstand AP = 3
afstand BQ = 6
afstand PQ = 7

Nu maakt de rechte AB twee hoeken met de twee rechten a en b, en je moet trachten de grootte van die hoeken te berekenen.

Thomas
3de graad ASO - woensdag 20 april 2016

Antwoord

Misschien kan je 's kijken naar hoek tussen kruisende rechten. Zou dat het zijn?

WvR
woensdag 20 april 2016

©2001-2024 WisFaq