\require{AMSmath} Grafiek Vraag 1:Bij gebonden extrema moet je deze functie tekenen: x2-y2=1. Ik denk dat dit een cirkel is, maar hoe kan ik deze tekenen?Vraag 2:Daarna moet ik de niveaukrommen van x2+y2-4·y tekenen dus x2+y2-4·y=c (constante). Dit zijn volgens mij ook cirkels, hoe doe ik dit? An Student universiteit - dinsdag 19 april 2016 Antwoord Vraag 1:Op Re: Kegelsneden staan wat voorbeelden van formules van kegelsneden. Die $x^2-y^2=1$ lijkt me dan een hyperbool...Vraag 2:$x^2+y^2-4y=C$ kan je schrijven als $x^2+(y-2)^2-4=C$ oftewel als $x^2+(y-2)^2=C+4$ en dat is een cirkel met middelpunt $(0,2)$ en $r^2=C+4$.Helpt dat? WvR dinsdag 19 april 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Vraag 1:Bij gebonden extrema moet je deze functie tekenen: x2-y2=1. Ik denk dat dit een cirkel is, maar hoe kan ik deze tekenen?Vraag 2:Daarna moet ik de niveaukrommen van x2+y2-4·y tekenen dus x2+y2-4·y=c (constante). Dit zijn volgens mij ook cirkels, hoe doe ik dit? An Student universiteit - dinsdag 19 april 2016
An Student universiteit - dinsdag 19 april 2016
Vraag 1:Op Re: Kegelsneden staan wat voorbeelden van formules van kegelsneden. Die $x^2-y^2=1$ lijkt me dan een hyperbool...Vraag 2:$x^2+y^2-4y=C$ kan je schrijven als $x^2+(y-2)^2-4=C$ oftewel als $x^2+(y-2)^2=C+4$ en dat is een cirkel met middelpunt $(0,2)$ en $r^2=C+4$.Helpt dat? WvR dinsdag 19 april 2016
WvR dinsdag 19 april 2016
©2001-2024 WisFaq