Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Cyclometrische functies

Hallo!
Kunt u me vertellen hoe ik deze oefening moet aanpakken?
cos($\pi$/2+Bgcos(2/3)) = ?

Alvast bedankt!!

Prince
3de graad ASO - zondag 17 april 2016

Antwoord

Bedenk dat Bgcos(2/3) de hoek is waarvan de cosinus gelijk is aan 2/3. In onderstaande figuur heb ik een rechthoekige groene driehoek getekend met schuine zijde 1 en horizontale zijde 2/3. De cosinus van de hoek links is dan precies deze hoek, ik noem die hoek $\alpha$:

q78175img1.gif

Vervolgens tel ik $\pi$/2 radialen op, daarbij kan ik de rode driehoek tekenen. De schuine zijde is nog steeds 1, nu is de verticale zijde gelijk aan 2/3. De horizontale zijde geeft de gevraagde cosinus van deze hoek weer. Deze horizontale zijde kan je met Pythagoras berekenen. Maar let op: vergeet het min-teken niet, want deze zijde 'wijst naar links'.

GHvD
zondag 17 april 2016

©2001-2024 WisFaq