Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Snijden van kromme K

De kromme K is gegeven door:
x = 6 - 3sin(2t)
y = 4 + 2cos(3(t+5/6pi))

De lijn y= 2/3 x snijdt K in vijf punten. Bereken de coördinaten van deze punten. Rond de getallen in je antwoord zonodig af op twee decimalen.

Ik weet dat ik de y gelijk moet stellen aan 2/3 x maar dan heb je twee onbekende;
4 + 2cos(3(t+5/6pi)) = 2/3 x
namelijk t en x. Zou iemand me hierbij aub willen helpen??

Renée
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 april 2016

Antwoord

Als y=$\eqalign{\frac{2}{3}}$x dan geldt:

$
\eqalign{4 + 2\cos \left( {3\left( {t + \frac{5}
{6}\pi } \right)} \right) = \frac{2}
{3}\left( {6 - 3\sin (2t)} \right)}
$

...en dat is dan een vergelijking met 1 onbekende. Zou je daar dan verder mee kunnen?

WvR
maandag 11 april 2016

©2001-2025 WisFaq