Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Primitiveren van wortelvormen

Beste heer/mevrouw,

Ik was bezig met mijn huiswerk en kwam de volgende probleemstelling tegen. Volgens mij is het vrij simpel, maar ik kom er toch niet uit. Zou u mij kunnen helpen?

De vraag: wat is het oppervlakte ingesloten door √(x3+1) , de x-as en de lijn x=2.

Dan moet ik dus de √(x3+1) primitiveren en oplossen op x = 0 en x = 2. Dit lukt verder. Maar het primitiveren van de √(x3+1) lukt mij voor geen meter. Hoe doe ik dit?

Ik hoor graag!

Groet,
Anouk

Anouk
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 april 2016

Antwoord

q78137img1.gif

Is het misschien de bedoeling de oppervlakte te berekenen met je GR?

WvR
maandag 11 april 2016

 Re: Primitiveren van wortelvormen 

©2001-2024 WisFaq