Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Ruimtefiguren

Goedenavond,


De vraag is: bereken de inhoud van elk van deze ruimtefiguren de inhoud. Ik kom niet uit bij de prisma. Bij de prisma heb ik als antwoord 366 maar deze is volgens het boek fout. Kunnen jullie uitleggen hoe ik dit moet berekenen?
mvg,
Michael
reactie
Sorry, maar ik kan het helaas niet duidelijker krijgen, maar misschien is dit duidelijker.
Het antwoord geeft aan: 12 x 5 x 1/2 x 18 x 1/3 = 180m³ Maar ik snap niet hoe men hier aankomt

michae
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 10 april 2016

Antwoord

Als je dit bedoelt:

q78128img1.gif

De inhoud van het prisma is gelijk aan $G·h$.

In dit geval:
G = 1/2 · 12 · 5 + 12 · 20 = 270 m2
h = 18 m
Inhoud = 270 · 18 = 4860 m3

Het gegeven antwoord begrijp ik ook niet.

WvR
maandag 11 april 2016

 Re: Ruimtefiguren 

©2001-2024 WisFaq