\require{AMSmath} Drie rode kaarten Op hoeveel manieren kan men 3 rode kaarten trekken uit een spel van 52 kaarten als de volgorde van trekken belangrijk is (a) en als de volgorde niet van belang is (b)? Ik weet niet welke formule ik moet gebruiken bij a en bij b.Tellen Valent 3de graad ASO - zondag 10 april 2016 Antwoord Je kunt het schema gebruiken op overzicht telproblemen en stel je zelf de juist vragen! Je moet steeds 3 kaarten kiezen van 26 rode kaarten.(a)Zonder herhaling, volgorde van belang: variatie26P3=15.600(b)Zonder herhaling, volgorde niet van belang: combinatie26C3=2600Helpt dat? WvR zondag 10 april 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Op hoeveel manieren kan men 3 rode kaarten trekken uit een spel van 52 kaarten als de volgorde van trekken belangrijk is (a) en als de volgorde niet van belang is (b)? Ik weet niet welke formule ik moet gebruiken bij a en bij b.Tellen Valent 3de graad ASO - zondag 10 april 2016
Valent 3de graad ASO - zondag 10 april 2016
Je kunt het schema gebruiken op overzicht telproblemen en stel je zelf de juist vragen! Je moet steeds 3 kaarten kiezen van 26 rode kaarten.(a)Zonder herhaling, volgorde van belang: variatie26P3=15.600(b)Zonder herhaling, volgorde niet van belang: combinatie26C3=2600Helpt dat? WvR zondag 10 april 2016
WvR zondag 10 april 2016
©2001-2024 WisFaq