Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Inhoud van de piramide

Goedemiddag,

Ik heb een vraag over de volgende som: bereken de inhoud van de piramide in dit geval: Het grondvlak is een gelijkbenige driehoek met een zijde van 8cm en twee zijden van 10cm. De hoogte is 15cm.

Mijn antwoord is 82 + b2 = 102
64 + b2 = 100
b2 = 36
b = 6
1/2 x 8 x 6 = 24cm2 x 15 x 1/3 = 120cm3. Maar dit schijnt fout te zijn. Kunt u uitleggen waarom het fout is en hoe je deze som moet oplossen?

grt,
Linda

Linda
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 10 april 2016

Antwoord

Je hanteert Pythagoras in een driehoek die niet rechthoekig is.
Als je in die gelijkbenige driehoek de hoogte vanuit de top tekent, dan kom je in het midden van de zijde met lengte 8 uit.

MBL
zondag 10 april 2016

 Re: Inhoud van de piramide 

©2001-2024 WisFaq