Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78082 

Re: De verzameling van complexe getallen

Dag Tom,
Dank U voor je vriendelijk en duidelijk antwoord !!.
Mijn interpretatie was niet goed op het einde of toch maar gedeeltelijk... We vinden in het ene geval dus de bissectricerechten terug( imag.deel=0) deel en en in het andere geval x=0 of y=o of beide nul...(reële deel =0)
Nog een fijn weekend in het verschiet !
Rik!

Rik Le
Iets anders - vrijdag 8 april 2016

Antwoord

Beste Rik,

Let op dat je het niet opnieuw omdraait.

Voor opgave a moest de uitdrukking zuiver reëel zijn, dus imaginaire deel 0, dus x = 0 of y = 0, de coördinaatassen.

Voor opgave b moest de uitdrukking zuiver imaginair zijn, dus reële deel 0, dus x = ±y, de bissectricen (eerste en tweede).

mvg,
Tom

td
vrijdag 8 april 2016

©2001-2024 WisFaq