Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78051 

Re: Re: Vergelijkingen met een deelsom

Bij B is de som:
P:4-10=-5 $\to$
P:4 = 5
P= 20 is dit goed?

Maar waarom moet je eerst de -10 aan de andere kant brengen ipv van de :4
want delen en vermenigvuldigen gaan toch voor optellen en aftrekken

lisa
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 3 april 2016

Antwoord

Het klopt dat delen en vermenigvuldigen voor optellen en aftrekken gaat, als je de formule invult. Maar omdat je bij het oplossen van de vergelijking de stappen in precies de omgekeerde volgorde doet, moet je in dit geval dus juist eerst optellen en aftrekken. Denk maar aan die machientjes.

Daniel2
maandag 4 april 2016

©2001-2024 WisFaq