Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 78025 

Re: Standaardafwijking berekenen

17,6 17,7 18,5 18,8 19,2

Het gemiddelde is 18,2 dus boven het gemiddelde moet je niet rekenen.

Het verschil tussen 17,6 en 17,7 is 0,01.

Wortel van 0,01 is niet mogelijk..

Thed
Leerling mbo - vrijdag 1 april 2016

Antwoord

Tja, dat is toch waarschijnlijk niet zoals het in het boek staat

Ten eerste klopt je gemiddelde al niet.
ik neem eens 17,6 17,7 18,5 18,8 en 19,4
Dan is het gemiddelde 18,4
Neem nu van elk getal het (positieve) verschil met het GEMIDDELDE, dat wordt:
0,8 0,7 0,1 0,4 1,0
Neem nu de kwadraten van deze verschillen en tel die op, dat wordt:
0,64+0,49+0,01+0,16+1=2,3 Delen door n=5 levert op 0,46

En hier de wortel uit geeft de standaardafwijking = 0,678

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zondag 3 april 2016

©2001-2024 WisFaq