Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Is het getal -(-6) kwadraat positief of negatief?

Is het getal -(-6)2 positief of negatief? Want dat moet ik weten voor wiskunde en ik weet niet of het nou positief is of negatief. Ik weet wel dat (-6)2 positief is maar met een min voor de haakjes en ertussen. Dat weet ik niet...

mitche
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 29 maart 2016

Antwoord

-(-6)2 is het tegengestelde van -6 in het kwadraat. (-6)=36, zodat -(-6)2=-36. Negatief dus. Helpt dat?

PS
Je kunt het 'tegengestelde' ook opvatten als vermenigvuldigen met -1.

-(-6)²=-1·(-6)²=-1·36=-36, dus negatief.

WvR
dinsdag 29 maart 2016

©2001-2024 WisFaq