Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77978 

Re: Een grote firma in het zuiden des lands

Bij minstens 2 ondeugdelijke radio's en dus 48 goede is de berekening dan als volgt:

P(X=50) = (50nCr50) x 0,95...50 x 0,05...0 = 0,0769
P(X=49) = (50nCr49) x 0,95...49 x 0,05...1 = 0,2024
P(X=48) = (50nCr48) x 0,95...48 x 0,05...2 = 0,2611
Kansen bij elkaar optellen: 0,0769 + 0,2024 + 0,2611 = 0,5404

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 25 maart 2016

Antwoord

Minstens twee ondeugdelijke betekent 2 of 3 of 4 of .........of 49 of 50 ondeugdeljke radio's.
Dus 48 of 47 of 46 of .........of 3 of 2 of 1 of 0 goede radio's.

MBL
zaterdag 26 maart 2016

 Re: Re: Een grote firma in het zuiden des lands 

©2001-2024 WisFaq