Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bepaling snijpunten van een sinus grafiek en een horizontale lijn

Y=-3sin 3/2(x + 2/3 pi)+1 en y = -0,8
-3sin 3/2(x + 2/3 pi) =-1,8
sin 3/2 (x + 2/3 pi) = 0,6
sin(t) = 0,6 , t = 0,643 , hiermee verder rekenen.
De snijpunten zijn dan: x= (-1,666 + k*4/3 pi ,-,8)en
x= (-0,433 + k*4/3 pi
Nu heb ik deze ook grafisch proberen te krijgen
Ik heb voor de sinus grafiek een waarden tabel opgesteld,
waarin de verschuivingen en vermenigvuldigen tov Y-as en
X-as zijn cerdisconteerd

x |-1,4 |-1,1|-0,7|-0,3|0,0 |0,3| 0,7|1,0|1,6|2,3|2,8|
y |1,0| |-0,4|-1,5|-2,0|-1,7|-0,8|1,0|2,1|3,9|3,1|1,0|

Ik krijg een keurige grafiek maar toevoeging van de lijn y=-0,8 geeft niet de snijpunten,die ik berekend heb.
Misschien willen jullie eens kijken wat er verkeerd gaat
groet
Joep

Joep
Ouder - vrijdag 25 maart 2016

Antwoord

De vergelijking heb je, afgezien van wat afrondverschil, correct opgelost. Ik vond i.p.v. -0,433 de waarde -0,429
In je tabel lijkt er iets fout gegaan te zijn. Ik (d.w.z. de rekenmachine) vind steeds andere waarden dan jij.
Heb je misschien in graden gerekend i.p.v. in radialen?
Bij -1,4 krijg ik de waarde -1,59 en bij 0 de waarde 1.

MBL
vrijdag 25 maart 2016

 Re: Bepaling snijpunten van een sinus grafiek en een horizontale lijn 

©2001-2024 WisFaq