Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Meetkundige constructie

Hoe construeer ik een vierkant met dezelfde oppervlakte als die van een gegeven rechthoek.

Andrie
Iets anders - dinsdag 22 maart 2016

Antwoord

1) Teken eens twee lijnstukken AB = a en BC = b die op één lijn in elkaars verlengde liggen (en dus B als gemeenschappelijk punt hebben)
2) Teken de cirkel waarvan AC middellijn is.
3) Richt in B een lijnstuk BD = x dat loodrecht op AC staat en de cirkel in D snijdt.
4) Toon aan (of gebruik het als bekende (?) stelling) dat x2 = ab

Zie je de link met je vraag?

MBL
dinsdag 22 maart 2016

©2001-2024 WisFaq