\require{AMSmath} Wortelfuncties Hoe moet ik √(x+18) + (1/2√(x+18)) makkelijker opschrijven. Dit heb ik als antwoord bij de afgeleide van x√(x+18).Wortelfuncties Kylian Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 19 maart 2016 Antwoord Je afgeleide klopt niet helemaal. Als het goed moet je zoiets krijgen:$\eqalign{ & f(x) = x\sqrt {x + 18} \cr & f'(x) = 1 \cdot \sqrt {x + 18} + x \cdot \frac{1}{{2\sqrt {x + 18} }} \cdot 1 \cr & f'(x) = \sqrt {x + 18} + \frac{x}{{2\sqrt {x + 18} }} \cr & f'(x) = \sqrt {x + 18} \cdot \frac{{2\sqrt {x + 18} }}{{2\sqrt {x + 18} }} + \frac{x}{{2\sqrt {x + 18} }} \cr & f'(x) = \frac{{2\left( {x + 18} \right)}}{{2\sqrt {x + 18} }} + \frac{x}{{2\sqrt {x + 18} }} \cr & f'(x) = \frac{{2x + 36 + x}}{{2\sqrt {x + 18} }} \cr & f'(x) = \frac{{3x + 36}}{{2\sqrt {x + 18} }} \cr} $Helpt dat?Zie ook 3. Productregel WvR zaterdag 19 maart 2016 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe moet ik √(x+18) + (1/2√(x+18)) makkelijker opschrijven. Dit heb ik als antwoord bij de afgeleide van x√(x+18).Wortelfuncties Kylian Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 19 maart 2016
Kylian Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 19 maart 2016
Je afgeleide klopt niet helemaal. Als het goed moet je zoiets krijgen:$\eqalign{ & f(x) = x\sqrt {x + 18} \cr & f'(x) = 1 \cdot \sqrt {x + 18} + x \cdot \frac{1}{{2\sqrt {x + 18} }} \cdot 1 \cr & f'(x) = \sqrt {x + 18} + \frac{x}{{2\sqrt {x + 18} }} \cr & f'(x) = \sqrt {x + 18} \cdot \frac{{2\sqrt {x + 18} }}{{2\sqrt {x + 18} }} + \frac{x}{{2\sqrt {x + 18} }} \cr & f'(x) = \frac{{2\left( {x + 18} \right)}}{{2\sqrt {x + 18} }} + \frac{x}{{2\sqrt {x + 18} }} \cr & f'(x) = \frac{{2x + 36 + x}}{{2\sqrt {x + 18} }} \cr & f'(x) = \frac{{3x + 36}}{{2\sqrt {x + 18} }} \cr} $Helpt dat?Zie ook 3. Productregel WvR zaterdag 19 maart 2016
WvR zaterdag 19 maart 2016
©2001-2024 WisFaq