Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Betrouwbaarheid

Beste wisfaq,

Voor mijn opleiding heb ik een steekproef gehouden onder mijn korfbalvereniging. Ik had een populatie van 80 mensen en ik heb 30 mensen geintervieuwd waarvan er 20 hebben meegewerkt. Hoe kan ik uitrekenen hoe groot mijn betrouwbaarheid is bij een onnouwkeurigheid van 5%.
Kan dat met de formule z.(p*q)/n = 5%.
Wordt het dan z.(50*50)/20 = 5%
z=0,447 en uit de tabel wordt dit 67% betrouwbaarheid.
Alvast bedankt!!

Jan de
Student hbo - donderdag 20 februari 2003

Antwoord

Deze vraag is zo ongeveer zinloos !!

Bij het gokken heb je al een betrouwbaarheid van 50%. Met een betrouwbaarheid van 67% bereik je dus helemaal niets, dan had je beter alle moeite kunnen besparen. Dus alle 80 mensen benaderen en dan terugkomen met de vraag wat je met de resultaten kunt doen !

Met vriendelijke groet


JaDeX

jadex
vrijdag 21 februari 2003

©2001-2024 WisFaq