Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De kans op 13 kaarten van dezelfde soort

Wat is de kans als je 13 kaarten uit een kaartspel van 52 kaarten trekt, dat je 13 kaarten van dezelfde soort hebt?

M.
3de graad ASO - woensdag 16 maart 2016

Antwoord

Er $
{\left( {\begin{array}{*{20}c}
{52} \\
{13} \\
\end{array}} \right)}
$ manieren om 13 kaarten uit 52 te kiezen. Er zijn vier mogelijke soorten voor kaarten van 1 soort. De kans is:

$
\eqalign{4 \cdot \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c}
{13} \\
{13} \\
\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c}
{52} \\
{13} \\
\end{array}} \right)}} = \frac{{\rm{1}}}{{{\rm{158}}{\rm{.753}}{\rm{.389}}{\rm{.900}}}}}
$

...meer moet het niet zijn...

WvR
woensdag 16 maart 2016

©2001-2025 WisFaq