Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77903 

Re: Re: Teken de grafiek van tan(2x)

Nogmaals bedankt voor dit antwoord,waarin ik de te nemen stappen zie, om tot de grafiek te komen.
Op dit moment ben ik bezig met grafiek voor
y = -2 cos 0.5((x-0.1667$\pi$) +1.5
Ik ben op de helft
Groet Joep

Joep
Ouder - dinsdag 15 maart 2016

Antwoord

Ik mag aannemen en hopen dat je daarbij een grafiekenprogramma ter beschikking hebt.
Daar kan het schermpje van een rekenmachine nooit tegenop.
En, hoewel ongevraagd, alvast de volgende tip.
Die 0,1667$\pi$ zal in het boek wel als 1/6.$\pi$ staan. Het stukje (x - 1/6$\pi$) heeft als effect een horizontale verschuiving over de afstand 1/6$\pi$.
Vaak neemt men langs de X-as 3 cm voor de afstand van 0 tot pi zodat 1/6$\pi$ dan neerkomt op een halve cm. Door echter een afstand van 6 cm te nemen, wordt die 1/6$\pi$ precies 1 cm en dat tekent dan wel erg prettig. In de verticale richting zou je dan ook een schaalvergroting kunnen toepassen namelijk 2cm per eenheid.

MBL
dinsdag 15 maart 2016

 Re: Re: Re: Teken de grafiek van tan(2x) 

©2001-2024 WisFaq