Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77846 

Re: Re: Limieten en continuïteit in Multivariabele analyse

2. Nu vind ik mbv de definitie dat

fx(0,0)=lim 0-0/h =0, h$\to$0

en fy(0,0)= lim 0-0/k=0, h$\to$0

Dus voor (h,k)$\to$(0,0)

lim f(h,k)-f(0,0)-hfx(0,0)-kfy(0,0,)/(√(h2+k2))
= lim h2k+hk2/[(h2+k2)√(h2+k2)]

Hier loop ik vast want ik krijg 0/0.

Groeten,

Viky

viky
Iets anders - maandag 14 maart 2016

Antwoord

Even goed kijken:
$$
\lim_{(h,k)\to(0,0)}\frac{h^2k+hk^2}{(h^2+k^2)\sqrt{h^2+k^2}}
$$
de limiet zou $0$ moeten zijn voor differentieerbaarheid; teller en noemer zijn ongeveer van graad drie, dus het vermoeden rijst dat de limiet misschien niet $0$ is. Wat gebeurt er als $h=k$?

kphart
maandag 14 maart 2016

 Re: Re: Re: Limieten en continuïteit in Multivariabele analyse 

©2001-2024 WisFaq