Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 77884 

Re: Ammoniakgas

Ik kom op dit moment niet echt verder, want met welke gegevens kan ik b en g uitrekenen?

Arif M
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 13 maart 2016

Antwoord

Dat gaat zo:

$
\eqalign{
& t = 10^{\frac{{P_r + 6,09}}
{{5,23}}} \cr
& t = 10^{\frac{1}
{{5,23}}P_r + \frac{{6,09}}
{{5,23}}} \cr
& t = 10^{\frac{1}
{{5,23}}P_r } \cdot 10^{\frac{{6,09}}
{{5,23}}} \cr
& t = 10^{\frac{{6,09}}
{{5,23}}} \cdot 10^{\frac{1}
{{5,23}}P_r } \cr
& t \approx 14,6 \cdot 1,553^{P_r } \cr
& b \approx 14,6\,\,en\,\,g \approx 1,553 \cr}
$

Gebruik van een rekenmachine is wel handig. Bij ons is rekenen met machten en logaritme een deel van 4 HAVO wiskunde B hoofdstuk 5. Zie bijvoorbeeld machten, exponenten en logaritmen.

Lukt dat zo?

Zie ook formules omwerken

WvR
zondag 13 maart 2016

©2001-2025 WisFaq