Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenen met kansen

Als ik met een dobbelsteen gooi is de kans 1/6 dat ik een 6 gooi. Gooi ik 2 keer dan is de kans 1/6.1/6=1/3 maar wat als ik 6 maal gooi. Volgens bovenstaande heb ik dan 6/6 kans dat ik zes gooi. Wat doe ik fout?

Marc
Ouder - zondag 13 maart 2016

Antwoord

Bij ons is $\eqalign{\frac{1}{6}\cdot\frac{1}{6}}$ gelijk aan $\eqalign{\frac{1}{36}}$. Er is toch nog wel een verschil tussen optellen en vermenigvuldigen...

WvR
zondag 13 maart 2016

©2001-2024 WisFaq