Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lotto

Bij de lotto moeten zes verschillende getallen uit tweeënveertig worden aangekruist. Bereken de kans dat je in één vakje de juiste zes cijfers hebt aangekruist.

Marjan
3de graad ASO - zondag 13 maart 2016

Antwoord

Er zijn $
\left( {\begin{array}{*{20}c}
{42} \\
6 \\
\end{array}} \right)
$ manieren om 6 getallen te kiezen uit 42 zonder herhaling waarbij de volgorde er niet toe doet. Er is precies één combinatie met de juiste zes cijfers.

$
\eqalign{P(6\,\,goed) = \frac{1}{{\left( {\begin{array}{*{20}c}
{42} \\
6 \\
\end{array}} \right)}} = \frac{1}{{{\rm{5}}{\rm{.245}}{\rm{.786}}}}}
$

WvR
zondag 13 maart 2016

©2001-2024 WisFaq